7 دردی که نباید نادیده گرفته شوند

 1- بدترین سردرد عمر شما

فوراً برای مراقبت‌های پزشکی اقدام کنید. اگر سرما خورده‌اید، می‌تواند یک سردرد سینوسی باشد. اما بعضی مواقع فرد دچار خونریزی یا تومور مغزی می‌باشد. به هر دردی توجه کنید. به گفته یکی از پزشکان آمریکایی گاهی اوقات که افراد می‌گویند بدترین سردرد عمرشان را دارند، متوجه می‌شویم که دچار آنوریسم (ورم رگ ) مغزی می‌باشند.

7 دردی که نباید نادیده گرفته شوند

2- درد قفسه سینه، گلو، شانه، بازو، شکم و فک

درد قفسه سینه می‌تواند سینه پهلو یا حمله قلبی باشد. اما بدانید که شرایط قلبی نوعا به صورت ناراحتی ظاهر می‌شوند نه به صورت درد. بر اساس گفته یکی از پزشکان قلب آمریکا، بیماران قلبی از فشار می‌نالند. آنها مشت خود را روی قفسه سینه فشار می‌دهند یا بیان می‌کنند که این درد مثل یک فیل می‌ماند که روی قفسه سینه آنها نشسته است.
این ناراحتی همراه با بیماری قلبی می‌تواند در بالای قفسه سینه، گلو، فک، شانه چپ، بازو یا شکم ایجاد شود و گاهی با حالت تهوع همراه می‌باشد. ما ناراحت یک فرد 18 ساله نیستیم بلکه فردی که دچار درد پیوسته و پایا می‌باشد، احتمال ریسک بیشتری دارد.

خیلی از مردم این درد را به حساب سوختگی قلب یا استرس می‌گذارند. بنابراین در این مواقع به پزشک متخصص یا اورژانس مراجعه کنید. اگر مشکلی نبود که چه بهتر. گاهی هم این ناراحتی مربوط به هیجان و ناراحتی عاطفی می‌باشد.
برای مثال اگر موقع باغبانی احساس درد می‌کنید، اما وقتی می‌نشینید درد تسکین می‌یابد، احتمال آنژین (گلو درد توام با تنگی نفس) وجود دارد. که در هوای سرد یا گرم بدتر می‌شود. علائم این ناراحتی در زنان کمتر مشخص می‌گردد.

بیماری قلبی می‌تواند بصورت دردهایی نظیر تورم، استرس GL یا نارحتی در شکم ظاهر گردد. که این با احساس خستگی همراه می‌باشد. بعد از یائسگی احتمال بیماری قلبی افزایش پیدا می‌کند. با وجود اینکه مردان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند، اما زنان بیشتر از بین می‌روند.

ادامه نوشته

آشنایی با ترش کردن معده یا ریفلاکس و راه درمان آن

پزشکان بدون مرز :

احساس سوزش در قسمت تحتانی قفسه سینه همراه با ترش کردن و احساس تلخی در دهان و گلو را “سوزش سر دل” می‌گویند.به این بیماری، “بازگشت اسید معده به مری” یا “رفلاکس معده” نیز گفته می‌شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   سوزش سر دل می‌تواند بعد از خوردن یک غذای سنگین یا در هنگام خواب برای مدت چند دقیقه یا چند ساعت احساس شود. 

 آشنایی با ترش کردن معده یا ریفلاکس و راه درمان آن

- ترش کردن نشانهٔ چیست؟
ترش کردن هم مانند سوزش دل ناشی از نشت اسید از معده به درون مری است. به‌محض اینکه کمی اسید و غذا از معده برگردد، رسیدن آن به حلق بسیار ساده است.

 
کسانی که دچار ترش کردن می‌شوند، گرفتار شل شدن متناوب اسفنکتر مری (دریچهٔ ورودی مری به معده) هستند. این درچه به‌طور طبیعی یک طرفه است. اما اگر باز شود، محتویات معده به درون مری و حتی دهان باز می‌گردد. این مواد ترش مزه گاهی با آروغ و گاهی در اثر پرخوری بر می‌گردد.

 

حدود چهل درصد مردم جامعه، حداقل هر ماه یک مرتبه ترش می کنند و سوزش پشت جناغ سینه پیدا می کنند. در کشورهای غربی ۷ تا ۱۰ در صد مردم این بیماری را به طور متوسط یا شدید دارند. تعداد زیادی از افراد جامعه بیماری آنها خفیف است و ممکن است به پزشک هم مراجعه نکنند. این بیماری چند برابر شایعتر از زخم معده است. بیماری برگشت معده به مری در سنین بالاتر از ۴۰ شایعتر است ولی زنان باردار بیشتر از بقیه افراد به این بیماری مبتلا می شوند

 

علت این بیماری بسته نشدن دریچه ی بین مری و معده است؛ در نتیجه اسید معده به سمت مری برمی گردد، یعنی همان ” ترش کردن غذا” و این اسید، مری را تحریک می کند و سبب درد و سوزش سر دل می‌شود.

ادامه نوشته

راهنمای غذا خوردن

 پارس دیت :

توصيه هاي کلي در مورد غذا خوردن

بسياري از مردم در مورد غذا خوردن با مشکلاتي مواجه هستند و غالبا در اظهار نظرهايشان در مورد غذا خوردنراهنمای غذا خوردن اشکالات و اشتباهاتي وجود دارد. براي نمونه بسياري از بيماران با مفهوم رژيم غذايي آشنا نيستند و دقيقا نمي دانند چه غذاهايي براي آنها مناسب و مفيد است. بعضي از بيماران تمايل به خوردن غذاها را ندارند و برعکس بعضي از غذاها را بيشتر دوست دارند. توجه به اين حالات از نظر تغذيه اي و درمان آنها اهميت زيادي دارد.

رژيم غذايي چه مفهومي دارد؟

همواره شنيده ايم که بعضي از غذاها براي برخي از بيماريها خوب نيستند و بيماران بايد از مصرف بعضي اغذيه خودداري نمايند يا به اصطلاح پرهيز غذايي را رعايت نمايند. اما بايد يدانيم که رعايت رژيم غذايي با پرهيز غذايي کامل نمي شود رعايت رژيم غذايي کامل داراي اين مفهوم است که بيمار از غذاهاي مناسب براي خود آگاه باشد و از اين غذاها به مقدار مناسب مصرف نمايد به صورتي که تاحد ممکن نيازهاي بدن او به مواد غذايي تامين گردد.

چه کسي بايد رژيم غذايي را مشخص کند؟

پزشک معالج نوع رژيم غذايي شما را تعيين مي کند، درک بعضي از رژيم هاي غذايي بسيار ساده است. ولي براي آشنايي و عمل به برخي از رژيم هاي غذايي لازمست از متخصص تغذيه يا پرستار کمک بگيريد.

با انواع رژيم هاي غذايي بيشتر آشنا شويم

برخي از بيماريها دوره کوتاهي دارند و عوارض و مشکلات زيادي براي بيمار ايجاد نمي کنند و احتياج به رژيم غذايي سخت و طولاني ندارند و احتمالا با وجود تب مختصر و بي اشتهايي و ساير عوارض خفيف گوارشي اين مشکلات در عوض يکي دو روز برطرف مي شوند استفاده از غذاهاي ساده و سبک، مايعات بيشتر، آب ميوه هاي شيرين، سوپ هاي کم چربي و پرهيز از غذاهاي سرخ شده در روغن به اين بيماران کمک مي کند که به سرعت بهبود يابند اما دربيماريهاي سخت و طولاني توجه به رژيم غذايي اهميت زيادي دارد. اينگونه بيماران به مدت طولاني لازمست از رژيم غذايي مناسبي استفاده نمايند. بايد توجه داشته باشيم همانطور که مصرف بعضي از مواد غذايي براي آنها مضر مي باشد، پرهيز زياد و بي مورد نيز موجب ضعف شديد بدني آنها مي شود.

ادامه نوشته

موقع سحری و افطار چه بخوریم؟

برای کنترل سوخت و ساز بدن در طی ماه مبارک رمضان، به نکات زیر توجه کنید:

هنگام افطار :

1- مواد غذایی مشابه صبحانه در هنگام افطار توصیه می شود. 15 تا 20 درصد انرژی لازم در طی روز را بایستی هنگام افطار دریافت نمود.موقع سحری و افطار چه بخوریم؟

2- پس از اذان مغرب بدون وقفه ی طولانی، روزه را باز کنید و ترجیحا از نوشیدنی ها و غذاهای آبکی و سبک به همراه نان، خصوصا نان سبوس دار مثل سنگک استفاده نمایید. توصیه می گردد با نوشیدنی های گرم مانند آب جوش و یا چای کم رنگ به جای آب سرد افطار را شروع کنید.

3- مصرف مواد غذایی حاوی فیبر و قندهای پیچیده مثل انواع سبزیجات و میوه ها، به جای استفاده از مواد حاوی قندهای ساده و چربی فراوان مثل حلوا (آن هم به میزان زیاد) توصیه می گردد.

4- نوشیدن زیاد آب و انواع شربت ها برای رفع تشنگی، نه تنها باعث کنترل آن نخواهد شد، بلکه باعث دفع سریع ادرار نیز می گردد.

همچنین نوشیدن زیاد شربت ها، با توجه به افزایش ناگهانی قند خون و ترشح شدید هورمون انسولین برای تنظیم آن، در فاصله زمانی کمی باعث می شود فرد دچار گرسنگی و ضعف شده و مجددا برای رفع ضعف بدنی، مواد غذایی شیرین را بخورد و این روند همچنان تکرار می گردد.

5- سرعت غذا خوردن را نیز هنگام افطار بایستی کنترل نمود. پیشنهاد می شود 15 تا 20 دقیقه را صرف خوردن افطار کنید تا طی این مدت مغز، احساس سیری را به شما اعلام کند.

پس از افطار :

1- استفاده از غذاهای سنگین(چرب و دیر هضم)، انواع پلو و خورش به طور همزمان با افطار توصیه نمی شود، زیرا با توجه به روزه داری و عدم مصرف غذا در طی روز، دستگاه گوارشی موقع افطار آمادگی لازم را برای دریافت حجم بالای مواد غذایی ندارد. لذا وعده غذایی شام را با فاصله زمانی، یک تا یک و نیم ساعت پس از افطار و آن هم نه در حجم زیاد بخورید.

ادامه نوشته

این 7 خوراكی پیرتان می ‌كند!

متخصصان تغذیه می ‌گویند 7 غذا هست که همه و مخصوصا سالمندان باید از مصرف آن ها خودداری كنند:
فست ‌فودها
لازم نیست در مورد غذاهای آماده زیاد صحبت کنیم، چرا که بیشتر افراد در مورد مضرات آن ها زیاد شنیده ‌اند. تنها یک جمله کافی است: " فست‌ فود نخورید "این 7 خوراكی پیرتان می ‌كند!


روغن‌ های اشباع
از خریدن و خوردن کلوچه ‌ها، شیرینی ‌ها، کراکرها، فست ‌فود و یا هر غذایی که با روغن‌ های اشباع تهیه شده خودداری کنید تا هم جلوی بیماری قلبی را بگیرید، هم جلوی پیری را.


روغن‌ های صنعتی
روغن‌ های صنعتی كه در تهیه ی چیپس‌ ها و سایر اسنک‌ ها کاربرد دارند، سبب درد شكم و سایر مشکلات گوارشی می ‌شود و مصرف آن ها باعث می ‌شود که افراد کمتر به سوی خوردن میوه و سبزی كه پوست را شاداب می ‌كنند، بروند.


نیترات ‌ها
نیترات‌ ها كه به میزان زیاد در هات ‌داگ ‌ها و گوشت ‌های نمک‌ سود شده وجود دارند، سرطان ‌زا هستند و توصیه می‌ شود اگر غذاهایی که حاوی نیترات‌ ها است، مصرف می ‌کنید، حداقل از ویتامین‌ ث بیشتری استفاده کنید تا از تاثیر این مواد روی معده شما کاسته شود.


چربی ‌های اشباع حیوانی
این چربی اشباع درون برخی گوشت‌ های قرمز پُرچرب، پوست مرغ و همچنین در لبنیات پُرچرب موجود است و بهتر است در مصرف آن ها حد تعادل رعایت شود.

میان ‌وعده ‌های شور
مصرف میان ‌وعده ‌های شور باعث افزایش فشار خون شده و تحقیقات نشان داده مصرف زیاد مواد شور و چرب باعث ابتلا به برخی بیماری‌ های مزمن و همچنین پیری پوست می ‌شود.


غذاهای فریز شده
این غذاها به‌ طور طبیعی برای سلامت بدن مُضر نیستند؛ البته اگر به‌ طور مناسب فریز شوند.
اما اگر می ‌توانید غذاهای تازه مصرف کنید، خوردن گوشت و غلات و فیبرها به‌ صورت تازه كه حاوی مقدار بیشتری آنتی ‌اکسیدان ‌های ضد پیری است، توصیه می‌ شود.


منبع: Selection
ترجمه: سهیلا عابدین ‌پور

آشنایی با کاشت مو و روش های پرپشت کردن مو

 سایت پزشکان بدون مرز :

روش های پر پشت کردن مو

ریزش مو یکی از ناراحت کننده ترین مسائلی است که یک فرد در دوران زندگی خود با آن برخورد می کند، چون وجود مو بر روی سر از نظر ظاهر بسیار موثر است و افرادی که دچار ریزش وسیع مو هستند از نظر ظاهری مسن تر از همسن های خود (که موهایشان نریخته) به نظر می رسند. 
بعضاً ریزش مو در افراد عکس العمل های مختلفی را ایجاد می کند در مواردی برخی از بیماران با این مسئله به این علت که کاری نمی توان برای درمان ریزش مو یا طاسی کرد، کنار آمده اند ولی برخی دیگر از بیماران که در سنین ۱۸ تا ۳۵ سال قرار دارند دچار استرس و حتی افسردگی می گردند. این گروه به دلیل ریزش مو و عوارض روحی و روانی، اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و از انجام کارهای روزمره و حضور در اجتماعات دوری می کنند.

برای ریزش مو چندین عامل مطرح گردیده که عبارتند از :
۱- ارث
۲- تغییرات هورمونی
۳- استرس و شوک ها
۴- تغذیه
۵- بهداشت
۶- داروها
۷- تصادفات- سوختگی و …
از موارد ذکر شده، دو عامل اول و دوم بیشترین دلیل در ریزش موها می باشد. ارث و تغییرات هورمونی حدود ۹۰ درصد علت ریزش مو و طاسی را در آقایان و خانمها تشکیل می دهند.

آشنایی با کاشت مو و روش های پرپشت کردن مو

درمان دارویی:
برای ریزش مو تا به حال درمان دارویی قطعی مطرح نگردیده، البته توسط شرکتهای مختلف داروهای زیادی برای درمان طاسی و یا ریزش مو عرضه گردیده که در حد تبلیغات می باشد. یعنی تمام این داروها چه شیمیایی و چه گیاهی یا موثر نمی باشند و یا تا حدودی ریزش مو را به تاخیر می اندازد ولی این داروها توان رشد مجدد موهای از بین رفته را ندارند.
از این داروها می توان به دو دارو اشاره کرد که در حال حاضر با وسعت زیاد در حال مصرف می باشند.

ادامه نوشته

غذايی برای جلوگيری از پوكی استخوان

از وبلاگ : ashpazirani.wordpress.com

مواد لازم براي يك نفرغذايی برای جلوگيری از پوكی استخوان

چغندر: نصف يك عدد

تخم‌مرغ: يك عدد

روغن زيتون: يك قاشق غذاخوري

سير خرد شده: يك عدد

پيازچه خرد شده: يك عدد

پنيرپيتزا رنده شده: يك‌دوم پيمانه

نمك و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهيه: درون يك ظرف آب بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا بجوشد. سپس چغندر را درون آن بيندازيد تا بپزد و نرم شود. مي‌توانيد آن را بخارپز نيز بكنيد. سپس آن را از درون ظرف درآورده و پوست آن را بكنيد. به صورت دلخواه خرد كنيد و كنار بگذاريد تا سرد شود. در اين زمان بقيه مواد را آماده كنيد.

درون يك تابه روغن بريزيد و آن را روي حرارت بگذاريد تا داغ شود سپس سير را درون روغن بريزيد و 30 ثانيه آن را به هم بزنيد تا سرخ شود بعد پيازچه را نيز به آن اضافه كنيد و تفت دهيد، به آنها ادويه بزنيد و از روي حرارت برداريد.

فر را روي 375 درجه فارنهايت تنظيم كنيد و ظرف فر را به روغن آغشته كنيد و بگذاريد تا كمي گرم شود.

در يك كاسه تخم‌مرغ، نمك، فلفل، شير، مخلوط پيازچه و سير و پنير پيتزا را بريزيد و خوب مخلوط كنيد تا كاملا يكنواخت شود. سپس لبو را نيز درون آن بريزيد. تمام مواد را داخل ظرف فر بپزيد و 40ـ35 دقيقه بگذاريد تا بپزد. وقتي روي آن طلايي شد از درون فر بيرون بياوريد و با تزيين دلخواه آن را سرو كنيد.

چغندر كه پخته شده آن لبو نام دارد خواص غذايي بسيار دارد. رنگ بنفش چغندر به خاطر رنگدانه‌اي به نام بتاسيانين است كه اثر ضدسرطاني دارد.

از ديگر خواص چغندر اين است كه حاوي فولات بالا مي‌باشد. فولات براي رشد طبيعي خصوصا در دوره جنيني لازم است و از نقايص مادرزادي ستون فقرات جلوگيري مي‌كند. نياز روزانه هر فرد به فولات حدودا 400 ميكروگرم است و هر پيمانه چغندر پخته حدود 136 گرم فولات دارد.

مطالعات مختلفي نشان داده‌اند كه فيبر موجود در چغندر به كاهش LDL و كلسترول كلي بدن كمك مي‌كند.

منيزيم يك ماده معدني مهم براي توليد استخوان‌هاي سالم و حفظ استحكام آنهاست. بدون وجود سطح كافي منيزيم، كلسيم نمي‌تواند بخوبي مورد استفاده قرار گيرد. چغندر حاوي مقدار زيادي منيزم است و مصرف آن خصوصا در خانم‌ها براي كاهش خطر پوكي استخوان توصيه مي‌شود. دقت كنيد كه برگ‌هاي چغندر حاوي مقدار زيادي اسيد اگزاليك هستند كه با متابوليسم كلسيم مداخله مي‌كنند. بنابراين افرادي كه از پوكي استخوان رنج مي‌برند بايد مصرف برگ چغندر را به حداقل برسانند.

چغندر را به صورت نشسته مي‌‌توان به مدت 4 ـ2 هفته در يخچال نگهداري كرد. در هنگام انتخاب چغندر بهتر است آنهايي را انتخاب كنيد كه اندازه كوچك يا متوسط دارند و ريشه آنها نرم، لطيف و پررنگ باشد