30 راه برای افزایش هوش کودکان

فارس نویس :

30 راه ساده برای افزایش بهره هوشی کودکان

با به کارگیری سی شیوه ساده از هنگام بارداری تا پایان دوسالگی افزون بر رشد جسمانی مناسب، زمینه های افزایش بهره هوشی کودکان را تقویت کنید. از آنجا که پایه ریزی و شکل گیری رشد جسمانی و ذهنی کودکان از هنگام بارداری تا پایان دو سالگی است، به کارگیری این ۳۰ شیوه به طور هماهنگ به رشد همه جانبه و مناسب کودک کمک می کند.30 راه برای افزایش هوش کودکان

 در هنگام بارداری

۱) تیروئیدتان را آزمایش کنید زیرا کم کاری خفیف تیروئید در خانمهای باردار سبب کاهش معنی داری در هوش کودکان می شود.
۲) کولین مصرف کنید، این ماده مغذی در گوشت، تخم مرغ و حبوبات وجود دارد.
۳) ویتامین هایی را که پزشک در دوران بارداری برای شما تجویز می کند مصرف کنید.
۴) با جنین خود حرف بزنید و او را صدا کنید.
۵) از نوشیدن قهوه و خوردن دارو بدون تجویز پزشک اجتناب کنید.

در شش ماهه نخست پس از تولد به این نکات توجه داشته باشید
۶) فرزندتان را با شیر مادر تغذیه کنید.
۷) در صورت بروز افسردگی بعد از زایمان ، برای درمان آن اقدام کنید.
۸) منابع غنی از آهن مانند گوشت، سبزیجات، تخم مرغ و میوه های تازه مصرف کنید.
۹) در زمان شیردهی خوردن غذاهای حاوی ویتامین۱۲ B مانند مخمر، نان، غذاهای دریایی و تخم مرغ را فراموش نکنید.
۱۰) برای کودکتان موسیقی به ویژه موسیقی سنتی و کلاسیک پخش کنید.
۱۱) کودک را ماساژ دهید ، مطالعات نشان داده اند که ماساژ روزانه کودکان رشد مغزی آنان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

ادامه نوشته

اشتباهات رایج مسواك زدن

تبیان:

از بچگی از مسواك و مسواك زدن آنقدر شنیده‌ایم و این كار برای ما چنان تبدیل به عادت شده است كه هیچ‌وقت زیاد در مورد آن فكر نمی‌كنیم. عادت كرده‌ایم مسواك را برمی‌داریم؛ كمی خمیردندان رویش می‌گذاریم و مسواك زدن را شروع می‌كنیم و بسته به حال و حوصله‌مان یك یا چند دقیقه‌ای هم مسواك می‌زنیم!اشتباهات رايج مسواك زدن

اما متاسفانه در مورد این كار هم مانند هر عادت دیگر ممكن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم كه نتیجه‌اش پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های مختلف لثه است.

مسواك نامناسب:
متخصصان انجمن دندانپزشكی آمریكا توصیه می‌كنند قبل از خرید مسواك به اندازه دهان خود توجه كنید. اگر برای این‌كه مسواك وارد دهان شود بیش از حد به فك و آرواره‌تان فشار وارد می‌كنید و باز كردن دهان تا آن حد برای شما سخت است، شاید مسواك بزرگی را انتخاب كرده‌اید. در این صورت باید مسواك را با اندازه كوچك‌تری عوض كنید.

دسته مسواك نیز باید مناسب و راحت باشد. هر چه مسواك در دهان و دست راحت‌تر قرار گیرد، شما نیز بهتر و كامل‌تر مسواك خواهید زد.

اما مسواك برقی بهتر است یا مسواك‌های دستی معمولی؟

انتخاب میان این نوع مسواك‌ها در حقیقت یك انتخاب شخصی است.

خوب است بدانیم كه برقی یا غیر برقی بودن مسواك چندان مهم نیست، مهم كسی است كه از آن استفاده می‌كند.

ادامه نوشته

ده خوراکی برای داشتن ذهن هوشمند

فارس نویس :

تنها حل جدول نیست که به مغز شما کمک می کند تا از عوارض سالخوردگی دور بمانید؛ خوردن غذای خوب و مناسب نیز در این راستا کمک شایانی است. بعضی خوراکی ها به خصوص برای حفاظت از سلو ل های ظریف عصبی و رگ های خونی مناسب اند. ده خوراکی برای داشتن ذهن هوشمند
برخی دشمن سرسخت رادیکال های آزاد هستند؛ مولکول های اکسیژن خائنی که هنگام فعالیت مغز ساخته می شوند. اکثر غذاهایی که برای مغز مناسب اند برای قلب نیز مفیدند زیرا هر دو نیازمند جریان مداوم اکسیژن هستند و آن چه به بیماری های قلبی عروقی منجر شود بی ارتباط با افت توان مغزی نیست. فهرستی از این خوراکی ها در زیر آمده است.

 ● زغال اخته : زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان ها است که رادیکال های آزاد را از هستی ساقط می کند. مطالعاتی که بر روی موش ها صورت گرفته نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از زغال اخته به بهبود وضعیت حافظه و قابلیت تحرک می انجامد و علاوه بر این روند افت توازن و هماهنگی اعضای بدن که بر اثر افزایش سن به وجود آید را معکوس می کند. مواد شیمیایی موجود در زغال اخته بر سیستم انقباض سرخرگ ها تاثیر می گذارد و از همین رو به بهبود وضعیت فشار خون می انجامد. فشار خون بالا می تواند موجب تخریب رگ های ظریف مغز شود.

 ● کلم و کاهو : هوماسستین نوعی ماده شیمیایی است که برای متابولیسم پروتئین لازم است اما مقدار زیاد آن به ضعف ادراک و بیماری آلزایمر(و همین طور بیماری قلبی) منجر می شود که درصد قابل توجهی از موارد دیمنشیا(اختلال مغزی) را به وجود می آورد. کاترین تاکر مدیر برنامه تحقیقاتی ارزیابی تغذیه در مرکز پژوهشی تغذیه انسان در مورد ارتباط هوماسستین با افزایش سن می گوید: هوماسستین تاثیر مخربی بر دیواره های سرخرگ ها دارد و همانند سمی مهلک عمل می کند. اکسیداسیون نیز موجب تخریب دیواره سرخرگ ها می شود. ترکیب این دو بسیار مخرب است. تجزیه هوماسستین نیازمند فولات و ویتامین های ب ۶ و ب ۱۲ است که در سبزیجاتی نظیر کلم و کاهو وجود دارد.

ادامه نوشته

بيماري‌هاي فصل سرد

مترجم : نيلوفر اسعدي بيگي 

بيماري‌هاي فصل سرد و  روش های مقابله 
گلودرد

گلودرد يكي از مشكلات شايع اين فصل است. مشكلي كه اغلب پس از عفونتي ويروسي به وجود مي‌آيد. شواهد نشان مي‌دهد تغيير درجه حرارت هوا، مانند رفتن از محيط گرم داخل خانه به فضاي سرد بيرون، مي‌تواند گلو را تحريك كرده و روي آن تاثير بگذارد.بيماري‌هاي فصل سرد

اما يك راه ساده و سريع براي بهبود گلودرد وجود دارد؛ استفاده از آب نمك ولرم و چرخاندن آن در گلو. اين كار عفونت را درمان نمي‌كند، اما خاصيتي ضدالتهابي دارد و اثري آرام‌بخش بر جاي مي‌گذارد. ضمنا فراموش نكنيد كه به‌هيچ‌وجه به طور خودسرانه آنتي‌بيوتيك مصرف نكنيد.

آسم

هواي سرد يكي از دلايل تشديد علائم آسم مانند خس‌خس سينه و تنگي‌نفس است. به همين دليل افراد مبتلا به آسم بايد در فصل سرما بيشتر مراقب سلامت خود باشند.

بهتر است بيماران آسمي در روزهايي كه هوا بسيار سرد است و باد مي‌وزد در فضاي بسته بمانند، اما اگر مجبور به ترك منزل شديد نيز بهتر است از شالي استفاده كنيد كه جلوي دهان و بيني را بپوشاند. همچنين در اين روزها بيشتر از قبل به استفاده منظم از داروهاي خود دقت كنيد.

مفاصل دردناك

بسياري از افراد در روزهاي سرد سال از تشديد درد مفاصل شكايت دارند. در اين شرايط بايد ابتدا به پزشك مراجعه كرده تا احتمال ابتلا به بيماري‌هاي مختلف بررسي شود. البته برخي افراد هم در طول فصل پاييز و زمستان افسردگي پيدا كرده و همين مساله باعث احساس بيشتر درد مي‌شود. ورزش ملايم روزانه مي‌تواند شرايط جسمي و ذهني اين گروه را بهبود بخشد. البته بايد دقت داشت ورزش‌هايي مناسب با بيماري در نظر گرفته شود.

ادامه نوشته

7 نکته برای غذا خوردن در محل کار

تبیان:

1- در هنگام غذا خوردن چشمتان به ظرف غذا و غذایی که می خورید باشد و وقتی که پشت میز کار غذا می خورید حواستان به غذایی که در دهان می گذارید باشد و اجازه ندهید که به خاطر اینکه حواستانغذا خوردن در محل کار معطوف یک ایمیل و یا یک مورد کاری است بیش از حد غذا بخورید . برای غذای ناهار باید یک وعده غذایی با حجم متعادل را مصرف نمایید ولی نه در حدی که احساس سیری بیش از حد و رخوت بعد از صرف غذا را داشته باشید.

2- ناهارتان را خودتان از منزل بیاورید و از غذاهای پرکالری و فست فود اجتناب کنید. در واقع ناهار فرصت خوبی است برای اینکه غذاهای سالم بخورید لذا با خود غذاهای سالم و سبک و سالاد ( مثل سالاد مرغ و سبزیجات) و آجیل و... بیاورید.
اگر با خود غذاهای سالم حاوی سبزیجات را بیاورید مواد مغذی مهم از جمله پروتئین و فیبر را دریافت می نمایید. از مصرف ناهار های گران قیمت و پر حجم و پرکالری و پر چرب که مواد مغذی چندانی هم ندارند پرهیز نمایید.
برای حفظ ایمنی غذا از ظروف مخصوص غذا که غذا را خنک نگه می دارند برای حمل غذا استفاده کنید و سپس آن را به یخچال موجود در محل کارتان منتقل نمایید و اجازه ندهید منتقل کردن غذایتان به یخچال بیش از 2 ساعت به طول انجامد.

3- هر زمان که فرصت داشتید به قدم زدن و پیاده روی بپردازید. ما به طور ژنتیکی برای حرکت خلق شده ایم نه سکون، بنابراین صرف غذا پشت میز کار در جایی که روز طولانی ای را بدین منوال در پیش رو دارید ایده خوبی نیست.
اگر مجبور هستید که پشت میزتان غذایتان را صرف کنید به دنبال راهکارهایی برای حرکت در بقیه اوقات روزتان باشید. سعی کنید در مسیر برگشت به خانه قدری پیاده روی داشته باشید. بهتر است برای پیشگیری از یک الگوی زندگی ساکن و بدون حرکت در هنگام بیدار شدن از خواب و یا در اواخر روز قدری پیاده روی و ورزش داشته باشید.

ادامه نوشته

چرا سنگ کلیه می گیریم؟

دکتر حمیدرضا فرشچی :

 در قسمت اول این مطلب در رابطه با علایم، علل و انواع سنگ های کلیوی توضیحاتی ارائه شد، در این مطلب می خواهیم عوامل خطر و چگونگی آماده شدن برای قرار ملاقات با پزشک را برای تان شرح دهیم؛ با ما باشید...

عوامل خطر:

فاکتورهای افزایش دهنده ی خطر تشکیل سنگ های کلیوی عبارت هستند از:

* تاریخچه ی خانوادگی و یا سابقه شخصی ابتلا به سنگ کلیه. چنان چه فردی از اعضای خانواده تان سنگ کلیه داشته باشد، شما نیز در معرض ابتلا به آن قرار دارید. همچنین چنان چه خودتان قبلاً سنگ کلیه داشته اید مجددا در معرض خطر تشکیل سنگی دیگر قرار دارید.

* افزایش سن. اگرچه سنگ کلیه در هر سنی می تواند تشکیل شود ولی در سنین بالای 40 سال معمول تر هستند.

* جنس مذکر. احتمال تشکیل سنگ های کلیوی در مردان بیشتر است.

* دهیدراتاسیون. ننوشیدن مقادیر کافی آب در روز، ریسک ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. افرادی که در مناطق با آب و هوای گرم زندگی می کنند و یا تعریق زیادی دارند بایستی بیش از دیگران  آب بنوشند.

* برخی برنامه های غذایی خاص. رژیم های غذایی دارای پروتئین بالا، سدیم بالا و یا قند بالا، ریسک ابتلا به برخی سنگ های کلیوی را افزایش می دهند.

* چاق بودن. نمایه توده بدن(BMI) بالا، دور کمر بالا و اضافه وزن با ریسک افزایش یافته تشکیل سنگ های کلیوی مرتبط هستند.

* جراحی و بیماری های گوارشی. جراحی بای پس معده، بیماری روده ی تحریک پذیر و یا اسهال مزمن منجر به تغییراتی در فرایندهای گوارشی شده و جذب کلسیم را تحت تاثیر قرار داده و سطوح مواد تشکیل دهنده ی سنگ را در شما افزایش می دهند.

* دیگر شرایط پزشکی. دیگر بیماری ها و شرایطی که ریسک سنگ های کلیوی را افزایش می دهند عبارت هستند از اسیدوز توبولار کلیوی، سیستینوریا، هیپرپاراتیروئیدیسم و برخی عفونت های دستگاه ادراری.

ادامه نوشته

سنگ های کلیوی؛ علایم، علل و انواع

دکتر حمیدرضا فرشچی :

 سنگ های کلیوی رسوبات سختی هستند که در داخل کلیه ها و از نمک های اسیدی و املاح ساخته می شوند.

علل ایجاد سنگ های کلیوی متعدد اند، ولی شایع ترین علت غلیظ شدن ادرار سنگ های کلیوی؛ علایم، علل و انواعاست که باعث کریستالی شدن و چسبیدن مواد معدنی به یکدیگر می گردد.

حرکت و عبور سنگ کلیه غالبا با درد همراه است. به طور معمول درد از ناحیه پهلو و یا کمر، دقیقا در زیر دنده ها شروع می شود و به سمت تحتانی شکم و یا لگن حرکت می کند. زمانی که  سنگ وارد مجاری ادراری می شود، شدت درد تغییر می یابد.

معمولا سنگ های کلیوی منجر به بروز آسیب جبران ناپذیر نمی شوند.

صرف نظر از داروهای مسکن و نوشیدن مقادیر زیادی مایعات، درمان های دیگر غیر ضروری اند، ولیکن به هر جهت درمان می تواند در پیشگیری از سنگ های مکرر در افراد مستعد کمک کننده باشد.

 

علایم

یک سنگ کلیه زمانی منجر به ظهور علائم  می شود که وارد میزنای شود. میزنای یا حالب، لوله ارتباط دهنده کلیه و مثانه است. در این زمان علائم و نشانه های زیر ظهور می کنند:

درد شدید در ناحیه پهلو و کمر، درست در زیر دنده ها

درد منتشرشونده به سمت تحتانی شکم و لگن

درد در هنگام دفع ادرار

ادرار صورتی ، قرمز یا قهوه ای رنگ

تهوع و استفراغ

احساس نیاز مداوم به دفع ادرار

تب و لرز در صورت وجود عفونت

ادامه نوشته

آب گوجه فرنگی برای پیشگیری از پوکی استخوان

تبیان :

متخصصان تغذیه در انگلیس دریافته ‌اند که آب گوجه فرنگی برای مقابله با بیماری ‌های استخوانی مفید است.

 به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این متخصصان می ‌گویند: نوشیدن دو لیوان آب گوجه فرنگی در روز، استخوان ‌هآب گوجه فرنگی برای پیشگیری از پوکی استخوانا را تقویت می ‌کند و برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.

 ماده ی اصلی که سبب این اثرگذاری در گوجه فرنگی می‌ شود، احتمالالیکوپن است. تاکنون پزشکان می ‌دانستند لیکوپن آنتی اکسیدانی است که خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان کاهش می‌ دهد. این آنتی اکسیدان همچنین از بروز بیماری ‌های قلبی جلوگیری می‌ کند.

 به گزارش روزنامه‌ دیلی میل، در انگلیس حدود سه میلیون نفر به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند.

 به گزارش روزنامه‌ سان در این آزمایشات متخصصان علوم پزشکی دانشگاه تورنتو در کانادا از 60 زن یائسه 50 تا 60 ساله خواستند که گوجه فرنگی را به مدت یک ماه به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند. آن ‌ها متوجه شدند که این اقدام موجب افزایش شدید مقدار "ن ـ تلوپتید" (N-telopeptide) در خون می ‌شود.

"ن ـ تلوپتید" ماده ی شیمیایی است که در زمان تضعیف و احتمال شکستگی استخوان‌ ها در خون آزاد می‌ شود.