در این ساعت هرگز مسواک نزنید!

متخصصان انجمن دندانپزشكی آمریكا، توصیه می‌كنند كه حداقل 2 بار در روز دندان‌های خود را مسواك بزنیم؛ البته یكی از این دفعات حتما باید قبل از خواب باشد. اما زمان‌هایی كه در طول روز بیشتر می‌خورید و می‌آشامید، بهتر است كه بیشتر هم از مسواك استفاده كنید. مسواك زدن درست به از بین بردن پلاك‌های دندان كمك می‌كند. باكتری‌های موجود در پلاك دندان عامل ایجاد 2 بیماری مهم دهان و دندان هستند: پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های لثه.

در این ساعت هرگز مسواک نزنید!

به علاوه نكته مهمی كه كمتر به آن توجه می‌شود این است كه بعضی از مواد غذایی و نوشیدنی‌های خاص باعث می‌شوند باكتری‌ها در محیط دهان، اسیدی آزاد كنند كه برای مینای دندان مضر است. هنگامی كه شما غذاها یا نوشیدنی‌های شیرین یا حاوی نشاسته می‌خورید، باكتری‌های موجود در دهان اسیدی تولید می‌كنند كه می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند.

بنابراین خیلی مهم است پس از خوردن و آشامیدن مواد غذایی از مسواك استفاده كنیم. همچنین انتخاب غذاهای مغذی كه كربوهیدرات و قند كمی دارند و نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز نیز می‌توانند به كاهش تولید این اسیدهای مضر در دهان كمك كنند.

چند توصیه ضروری
اما همین مسواك زدن كه عامل مهم سلامتی دهان و دندان و در نتیجه كل بدن است، گاهی برای مینای دندان كه بخش باارزش دندان است، مضر است. پزشكان متخصص توصیه می‌كنند پس از خوردن مواد غذایی یا نوشیدنی‌های اسیدی مانند آب پرتقال حداقل تا 30 دقیقه از مسواك زدن خودداری كنید.

چرا كه اسید حاصل از این نوع نوشیدنی‌ها، مینای دندان را ضعیف می‌كند و مسواك زدن بلافاصله پس از خوردن چنین مواد غذایی می‌تواند به مینای دندان صدمه بزند. بهتر است اگر از قبل می‌دانید كه قرار است مواد غذایی اسیدی مصرف كنید، اول و قبل از خوردن مسواك بزنید.

همچنین در صورتی كه دندان خود را ترمیم كرده‌اید، تا 8 ساعت از مسواك زدن خودداری كنید تا موادی كه دندان پوسیده شما را پر كرده است، خود را بگیرد.

البته مسواك زدن به تنهایی نمی‌تواند تمام پلاك‌های دندان را از بین ببرد. متخصصان انجمن دندانپزشكی آمریكا، استفاده از دهان‌شویه‌های ضد میكروب و نخ دندان را نیز توصیه می‌كنند.

همچنین استفاده از نخ دندان را باید به یك عادت هر روزه تبدیل كرد تا ذرات مواد غذایی كه میان دندان‌ها گیر كرده است تمیز شده و از این طریق، پلاك‌ها و باكتری‌های مضر در محیط دهان كاهش یابند. در ضمن مراجعه به دندانپزشك و مشورت با او را نیز فراموش نكنید.
ادامه نوشته

10 عامل مهم تخریب مغز

1- نخوردن صبحانه
اشخاصی که صبحانه نمی خورند، قند خونشان پایین می آید. باید بدانید که تنها منبع غذایی مغز، قند خون است. در نتیجه کاهش قند خون ، باعث تخریب و اختلال 10 عامل مهم تخریب مغزدر عملکرد مغز می شود.

2- بیش از حد غذا خوردن
در افرادی که بیش از مقدار مورد نیاز بدنشان، غذا مصرف می کنند، خون رسانی به مغز مشکل می شود و به همین جهت، قدرت فکری آنها پایین می آید.

3- کشیدن سیگار
اشخاص سیگاری باید بدانند که سیگار کشیدن باعث جمع شدن و کوچک شدن مغز می شود و این عامل باعث به وجود آمدن بیماری آلزایمر(فراموشی) می گردد.

4- مصرف کردن بیش از حد مواد شیرین
وجود  قند اضافی در بدن، باعث توقف جذب پروتئین و سوء تغذیه ناشی از آن و در نتیجه انحطاط مغز می شود.

5- آلودگی هوا
مغز بیشترین مصرف کننده اکسیژن در بدن می باشد. ورود هوای آلوده به بدن موجب کاهش اکسیژن بدن می شود و به همین علت توانایی مغز پایین می آید.

6- کمبود خواب
خوابیدن باعث استراحت مغز می گردد. اگر کمبود خواب به مدت طولانی ادامه یابد، موجب تسریع مرگ سلول های مغزی می گردد.

7- پوشاندن سر هنگام خواب
افرادی که با روسری یا کلاه می خوابند و یا به طور کلی سر خود را هنگام خواب می پوشانند، باید توجه داشته باشند که با این کار، دی اکسید کربن در بدن زیاد می شود و به نوبه آن اکسیژن در بدن کاهش می یابد و این خود باعث ناتوانی در عملکرد مغز می شود.

ادامه نوشته

سيب را حتما با پوست بخوريد

به خاطر پوست ‌تان، سيب را با پوست بخوريد

بر اساس نتايج تحقيقات، ويتامين‌ ها، مواد مغذي، آنتي ‌اکسيدان‌ ها و ديگر ذخاير غذايي به طور مستقيم روي پوست تاثير مي ‌گذارند و پوست از غذاهايي که به خاطر پوست ‌تان، سيب را با پوست بخوريد مي‌ خوريم بسيار تاثيرپذير است. ويتامين هاي موثر در فعاليت‌ پوست، ويتامين C، E، K و B کمپلکس هستند.

ويتامين C و E به کاهش آسيب راديکال ‌هاي آزادي که در اثر نور خورشيد، سيگار کشيدن و ... ايجاد مي‌ شود، کمک مي‌ کنند. راديکال‌ هاي آزاد، کلاژن، الاستين و فيبرهاي حمايت ‌کننده در ساختمان پوست را تخريب کرده و باعث چين و چروک و علايم پيري مي‌ شوند.

ويتامين‌ ها بخشي از کل غذاهاي دريافتي ما هستند و براي متابوليسم و عملکرد فيزيولوژي آن ضروري مي ‌باشند، البته اين به آن معني نيست که ويتامين به خصوصي وجود ندارد که براي پوست مفيد باشد.

ويتامين ‌ها نيز مثل هورمون‌ ها اندازه مشخصي دارند و نبايد از حد معمول متجاوز شود.

* ويتامين C مي ‌تواند به لايه‌ هاي پوست نفوذ کرده و باعث کلاژن‌ سازي شود.

* ميزان مورد نياز ويتامين اي، 400 واحد روزانه است که در دانه‌ هاي روغن گياهي و سبزيجات برگي ‌شکل وجود دارد که در کاهش خشکي و زبري پوست موثر است.

* ويتامين A براي ترميم بافت پوست موثر است و در ميوه‌ ها و سبزيجات وجود دارد و در کاهش چين و چروک، کنترل خوب آکنه و بهبود نسبي پسوريازيس موثر است.

ادامه نوشته

جلوگيري از آلزايمر با مواد غذايي

ماهي
مصـرف‎ ماهي هايي‎‎ مثل‎‎ قـزل آلا و سـارديـن‎ به علت دارا بودن‎ اسيد چرب امگا 3‎ خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش‎ مي‎دهند. جلوگيري از آلزايمر با مواد غذايي

سيب، دشمن آلزايمر
عامل اصلي ايجاد آلزايمر، راديكال هاي آزاد اكسيد كننده هستند كه با افزايش سن بيشتر توليد مي شوند.

در سيب ماده آنتي اکسيداني به نام "کورستين" وجود دارد که بيشترين مقدار آن در پوستش نهفته است. سيب قرمز در مقايسه با سيب زرد و سبز آنتي اکسيدان بيشتري دارد.

اگر مي خواهيد جلوي توليد راديکال ها را بگيريد يا توليد آن ها را به حداقل برسانيد، حداقل روزي يک عدد سيب قرمز با پوست ميل نماييد. مطمئن باشيد كه ضرر نمي كنيد.

زردچوبـه، ضد آلزايمر
زردچوبه‎ در درمان‎ و پيشگيـري‎ از بيماري‎ آلزايمر موثر است‎. رنگ زرد "زرد چوبه" به دليل وجود ماده اي به نام کورکومين (CURCUMIN) است.

محققان‎ دريافتند زردچوبه‎‎‎ يا رنگ‎ دانه زرد موجود در ادويـه "كاري"،‎ پروتئيني به نام‎ "بتاآميليوئيـد" را در مغـز موش ها تجزيه‎‎ کرده و از رسوب‎‎ اين‎‎ پروتئين جلوگيري‎ مي‌كند، زيرا اين پروتئين سبـب تخريب‎ بافت‎ مغز مي‎‎شود. محققان‎ معتقدند زردچوبه‎ بيش‎ از هر داروي‎ ديگري‎‎ در پيشگيري از تشكيل‎ توده‎ پروتئيني‎ موثر است‎.

در طب‎ سنتي‎ هند، زردچوبه‎ از هزاران‎ سـال‎ پيش‎ به‎‎ عنوان‎‎ يك‎ ماده ضدالتهاب‎ در درمـان بيماري هاي‎ مزمن‎‎ و ناتوان كننـده‎ كـاربـرد داشته‎ است‎.

اين‎‎‎ تحقيق‎ نشان مي‎‎دهد، مي توان از خـواص‎ ضدالتهابي‎‎ و آنتي اكسيـداني‎‎ ايـن مـاده‎ در بيماري هايي‎ ماننـد سـرطان‎، آلـزايمـر و بيماري هاي‎ قلبي‎ بهره‎ برد.

ادامه نوشته

بیماری پارکنیسون چیست؟

بیماری پارکنیسون روش حرکت شما را تحت تأثیر قرار می دهد و زمانی رخ می دهد که مشکلی برای سلول های خاص عصبی رخ دهد. به طور معمول این سلول های عصبی یک ماده شیمیایی مهم به نام دوپامین می سازند که به قسمتی از مغز پیامی را برای کنترل حرکت صادر می کنند این ماده به ماهیچه ها کمک می کند که به نرمی حرکت کنند و آن چه شما از آن ها می خواهید انجام دهند.

بیماری پارکنیسون چیست؟

در زمان ابتلا به پارکنیسون این سلول های عصبی شکسته می شوند و دوپامین به میزان کافی وجود ندارد و شما برای حرکت هایی که می خواهید انجام دهید با مشکل مواجه می شوید.

بیماری پارکنیسون پیش رونده است. به این معنی که در طول زمان بدتر می شود. اما این روند معمولاً به کندی و در طول سالیان رخ می دهد. البته درمان های خوب و مناسبی وجود دارد که به شما برای داشتن یک زندگی کامل کمک می کنند.

چه چیزی باعث بیماری می شود؟
هیچ کس به درستی نمی داند چرا این سلول ها شکسته می شوند اما دانشمندان با انجام مطالعات بسیار به دنبال پاسخ این سوال هستند. آن ها علل متحمل بسیاری مثل افزایش سن و سموم موجود در محیط را بررسی می کنند.

به نظر می رسد در بعضی افراد، ژن های غیر عادی باعث بیماری می شود اما تاکنون مدرک کافی در این زمینه وجود نداشته است.

نشانه های بیماری چه هستند؟
4 نشانه اصلی بیماری عبارت هستند از:

1- رعشه؛ یعنی لرزش و ارتعاش بدن. رعشه بر دست ها، بازوها، پاها و سر شما موثر است.

2- خشکی عضلات

3- کندی حرکات

4- مشکلاتی در تعادل و راه رفتن

ادامه نوشته

چند توصیه برای سفرهای هوایی

حتما شنیده ‌اید که وقتی برخی‌ افراد با هواپیما سفر می ‌کنند، دچار برخی بیماری‌ های خاص هواپیما یا ناخوشی ‌هایی می ‌شوند که می ‌تواند به خستگی و آزردگی آن ها منجر شود. چند توصیه برای سفرهای هوایی

 اما با رعایت چند نکته بهداشتی می ‌توان از سفر هوایی بیشتر لذت برد:

1- سیستم ایمنی تقویت کنید

سیستم ایمنی خود را با مصرف مواد غذایی مفید و ویتامین‌ هایی مثل C ، چند روز قبل از مسافرت تقویت کنید.

میکروب‌ های زیادی در هوا یا هواپیما در حال گردش هستند که می‌ توانند موجب بیماری در شما شوند. از طرفی سعی کنید موقعی که بیمار هستید مسافرت نکنید.

2-آسپیرین مصرف کنید

 با مشورت پزشک یک روز قبل از مسافرت‌ های طولانی یا سه روز بعد از آن آسپیرین مصرف کنید.

مشکل ترومبوز وریدهای عمقی یا تشکیل لخته در عروق جزو مواردی است که در اثر بی‌ تحرکی طولانی ایجاد می ‌شود. وقتی شما چند ساعت بدون حرکت باشید استخر خون در پاهای ‌تان ایجاد می‌ شود. این می ‌تواند به تشکیل لخته منجر شود. لخته خون به ریه‌ ها یا سایر ارگان‌ های حیاتی می ‌تواند کشنده باشد.

آسپیرین خون را رقیق کرده و احتمال تشکیل لخته کاهش پیدا می کند.

3- نوشیدنی مصرف کنید.

وقتی میهمانداران هواپیما برای تان نوشیدنی می ‌آورند از آن ها بخواهید که برای تان یک فنجان آب داغ و یک کیسه چای بیاورند. چای به شما احساس آرامش داده به بهتر خوابیدن شما کمک می ‌کند.

4- پاهای ‌تان را روی هم نیندازید.

سعی کنید زیر پاهای ‌تان یک زیرپایی قرار دهید و از روی هم قرار دادن پاها از قسمت زانو خودداری کنید.

ادامه نوشته

طراحی وب سایت

یکی از راه های مناسب افزایش فروش و کاسبی همانا تبلیغات می باشد.
تبلیغات مفید : یکی از تخصصی ترین و حرفه ای ترین شرکتهای بزرگ 
طراحی طراحی وب سایتوب سایت و بهینه سازی سایت و طراحی پرتال در ایران، شرکت پارسیان مهر است.
پارسیان مهر با سالها تجربه در زمینه های مختلف و بزرگی همچون 
طراحی وب سایت ، طراحی پرتال و اینترانت سازمانی به شرکتهای بزرگی همچون پارس آنلاین و دیگر مشتریان خدمات شایسته ای را ارائه می دهد. شرکت طراحی وب سایت پارسیان مهر شرکت پارسیان مهر با شناخت دقیق از وضعیت بازار و با توجه به فضای رقابتی حاکم بر آن ، آمادگی خود را جهت طراحی وب سایت و بهینه سازی سایت شما در کوتاهترین زمان و با سرمایه مناسب و با کیفیت فوق العاده اعلام میدارد – «طراحی وب سایت »

http://www.parsiangroup.com

لوزه‌ و بیماری های آن 2

در قسمت اول  این مطلب بیشتر در مورد ساختار لوزه ها صحبت شد، حالا می خواهیم بیماری های مرتبط به آن را به شما معرفی نماییم...

التهاب لوزه یعنی چه؟
التهاب لوزه ممکن است به صورت حاد باشد که شایع ترین بیماری لوزه است و با گلو درد، تب و اشکال در بلع همراه است.

لوزه ‌ها ممکن است در اندازه طبیعی یا بزرگ ‌تر باشند، اما معمولا ملتهب و قرمز رنگ هستند. گاهی ممکن است ترشحاتی روی آن ها دیده شود. در یک بیمار ممکن است همه این علایم و نشانه ‌ها وجود نداشته باشد.

لوزه‌ و بیماری های آن 2

التهاب عود کننده لوزه در مواردی وجود دارد که التهاب حاد لوزه در چهار تا هفت دوره در یک سال، پنج دوره در 2 سال متوالی یا 3 دوره در 3 سال متوالی رخ دهد.

موارد مزمن التهاب لوزه ممکن است به علت اضافه شدن عفونت باکتریایی به عفونت ویروسی، به علاوه تاثیر عوامل محیطی، عوامل مربوط به بدن فرد، استفاده گسترده از آنتی ‌بیوتیک‌ ها و رژیم غذایی به وجود آید.

هیپرتروفی لوزه
هیپرتروفی لوزه به بزرگی لوزه ‌ها می‌ گویند بدون این که سابقه‌ ای از التهاب وجود داشته باشد. در حال حاضر بزرگی لوزه‌ ها که باعث انسداد راه تنفسی می‌ شود، شایع‌ ترین علت برداشت لوزه‌ ها با جراحی است.

بیماران مبتلا با درجات مختلف اختلال خواب به علاوه خرخر کردن، احساس خفگی در شب، بیدار شدن‌ های مکرر و خواب ناراحت، اختلال در بلع، خواب آلودگی روزانه و تغییرات رفتاری مراجعه می ‌کنند.

ادامه نوشته

توصيه‌هاي پزشكي به روزه داران

جام جم آنلاين:

رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس از مردم خواست كه در موقع افطار پرخوري نكرده و همچنين حتما سحري بخورند.توصيه‌هاي پزشكي به روزه داران

حسينعلي شهرياري نماينده زاهدان در مجلس در گفتگو با خبرنگار جام جم آنلاين با بيان اينكه روزه داران حتما به توصيه كارشناسان و متخصصين تغذيه و داخلي توجه كنند،گفت: كساني كه بيمار هستند حتما براي گرفتن روزه به پزشك متخصص خود مراجعه كنند و به توصيه پزشك در ماه مبارك رمضان توجه خاصي داشته باشند.

وي افزود: ‌البته خيلي از بيماري ها تاثيري در روزه ندارد و بيماران مي توانند روزه بگيرند و حتي براي برخي از  بيماري ها همچون ديابت روزه داري اثرات مثبتي دارد.

رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس به روزه داران توصيه كرد كه حتما وعده غذايي در افطار و سحر را رعايت كرده و موقع افطار در مدت كوتاهي غذاي زيادي نخورند و بيشتر از سبزيجات ، نان و پنير و به اصطلاح غذاي سبك استفاده كنند و با فاصله چند ساعته مي توانند شام بخورند.

دكتر شهرياري  اضافه كرد: روزه داران حتما سحري بخورند اما نبايد پرخوري كنند.

وي گفت: فلسفه ماه مبارك رمضان اين است كه انسان با روزه داري به ياد محرومان و گرسنگان باشد بنابراين نبايد در موقع سحر و يا افطار پرخوردي كرد تا فلسفه ماه رمضان به فراموشي سپرده شود.

رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس تصريح كرد: بايد از فرصت ماه رمضان بهره برد واين ماه را تمريني دانست براي كم خوري و كمك به محرومان و مستضعفين.

يوسف اسدي – خبرنگار جام جم آنلاين

ترشی بامیه

ترشی بامیه

مواد لازم:

بامیه                               یک کیلو

موسیر تازه                      3 عدد      

سیر                               3 تا 4 حبه

جعفری و ترخون تازه       50 گرم 

نعنا خشک                     1 تا 2 قاشق غذاخوری

سرکه سفید                   به میزان لازم

 

طرز تهیه:

بامیه ها را بشویید و ساقه شان را کوتاه کنید(خیلی کم کوتاه کنید تا مایع لزجی که درون آن ها است خارج نشود و ترشی حالت لیز پیدا نکند).

بامیه ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و صبر کنید تا آب آن ها خشک شود.

ترشی بامیه

بامیه ها را به صورت لایه به لایه با سیر، موسیر، جعفری و ترخون تازه و نعناع خشک، داخل یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید.

داخل شیشه سرکه بریزید ‌تا حدی که روی مواد را بگیرد.

درب ظرف را محکم بندید. در صورت دلخواه می توانید یک عدد کیسه فریزر روی سر شیشه بگذارید و سپس درب آن را ببندید تا هوا نکشد.

20 روز بعد ترشی قابل مصرف است.

 

نکات:

* اگر تردی بامیه را دوست ندارید، می توانید قبل از ریختن در شیشه، آن را کمی در آب بجوشانید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود و بعد از سرد شدن داخل شیشه بریزید.

بامیه

* حتما موقع پاک کردن، بامیه های زده دار و نصفه را جدا کنید.

* بعضی ها طعم تند سرکه را دوست ندارند و به سرکه، آب هم اضافه می کنند. یادتان باشد برای این ترشی، از آب جوشیده و نمک کمتری استفاده کنید (حدود یک هشتم شیشه).

* می توانید موسیر و سیر و سبزی ها را اضافه نکنید، ولی پیشنهاد می کنم نعنا خشک را به هیچ وجه حذف نکنید.

* اگر ترشی لیز شد، می توانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.

گوشت مرغ هم زیادش خوب نیست

علم تغذیه، روشی برای ایجاد تعادل بین مصرف گروه‌ های غذایی مختلف و حتی مواد موجود در یک گروه غذایی است.

 

در این میان، گوشت‌ ها یکی از گروه ‌های مهم غذایی هستند که به دلیل مواد مغذی متنوعی که دارند، مصرف شان توصیه می ‌شود.

 

اما گوشت ‌ها دو دسته‌اند: سفید و قرمز. گوشت‌ قرمز بر حسب این که گوشت گاو، گوسفند، گوساله و... باشد، یک نوع تقسیم ‌بندی می شود و گوشت سفید هم بر حسب این که گوشت ماهی، مرغ یا سایر پرندگان باشد، به شکل دیگری تقسیم ‌بندی می ‌گردد.گوشت مرغ هم زیادش خوب نیست

 

واقعیت این است که مواد مغذی گوشت‌ های سفید و قرمز تا حدودی متفاوت هستند و مصرف طولانی‌ مدت و زیاد هر کدام از آن ها می ‌تواند مشکلاتی را پدید آورد.

 

درست است که گوشت سفید بهتر از گوشت قرمز است و گوشت مرغ هم جزء گوشت های سفید است، اما ترکیبات موجود در گوشت ‌های دیگر مانند ماهی یا گوشت ‌های قرمز در آن وجود ندارد.

 

به دلیل آن که تولید فرآورده‌ های ناشی از متابولیسم گوشت‌ های سفید در بدن مانند اسید اوریک و ترکیبات نیتروژنه، نسبت به گوشت‌ های قرمز کمتر است و چربی آن ها نیز پایین ‌تر است، بهترند، اما آهن و روی آن ها کمتر است.

 

اگر به اصل تنوع غذایی برگردیم، توصیه ما این است که فقط یک نوع گوشت خاص را مصرف نکنید، مثلا فقط گوشت مرغ یا ماهی یا فقط گوشت قرمز.

 

هیچ یک از این عادات، پسندیده نیست. توصیه ی ما این است که در برنامه غذایی هفتگی، ترکیبی از این گوشت ‌ها مصرف شود.

به عبارت ساده ‌تر، اگر فردی فقط گوشت سفید بخورد، کم کم دچار مشکل کمبود آهن و روی می ‌شود که البته در کشور ما نیز بسیار شایع است؛ به طوری که کمبود آهن در زنان و کمبود روی در مردان بیشتر دیده می ‌شود.

دکتر محمدرضا وفا - متخصص تغذیه و رژیم درمانی

یبوست ( constipation ) و درمان آن

یبوست یکی از شایع ترین شکایات گوارشی است . یبوست‌ عبارت‌ است‌ از اجابت‌ مزاج‌ دشوار، ناراحت‌کننده‌، یا با فاصله‌ زیاد، که‌ سفت‌ و خشک‌ باشد. در بسیاری‌ از مردم‌، یبوست‌ خطری‌ به‌ همراه‌ ندارد، اما گاهی‌ شاید نشان‌ دهنده‌ یک‌ بیماری‌ زمینه‌ای‌ باشد.


 طبق تعریف ، یبوست عبارت است از : اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته که معمولاً مدفوع سفت و خشک و همراه با ناراحتی هنگام دفع است و در برخی موارد همراه با احساس پری و سنگینی می باشد .یبوست ( constipation ) و درمان آن

تصور غلطی که در برخی بیماران وجود دارد این است که اگر روزی یک بار اجابت مزاج نداشته باشند غیرطبیعی است ! در حالی که تصور فوق صحیح نیست ، زیرا تعداد اجابت مزاج در هر فرد بسته به میزان و نوع مواد غذایی مصرفی ، میزان فعالیت و … متفاوت است . مطالعات نشان داده که هر انسانی در طول زندگی خود یبوست را به نوعی تجربه می کند ، ولی اغلب این موارد گذرا و قابل چشم پوشی است .

 
ـ علایم‌ شایع‌:
۱. سفتی‌ مدفوع‌
۲. زور زدن‌ به‌ هنگام‌ اجابت‌ مزاج‌
۳. درد یا خونریزی‌ به‌ هنگام‌ اجابت‌ مزاج‌
۴. احساس‌ عدم‌ دفع‌ کامل‌ پس‌ از اجابت‌ مزاج‌
۵. اجابت‌ مزاج‌ در افراد مختلف‌، متفاوت‌ است‌.
 
ـ علل‌ بیماری:
۱. ناکافی‌ بودن‌ نوشیدن‌ مایعات‌
۲. عدم‌ فعالیت‌؛ افسردگی‌
۳. کم‌کاری‌ تیرویید؛ زیاد شدن‌ کلسیم‌ خون‌
۴. شقاق‌ و زخم‌ مقعدی‌
۵. نارسایی‌ مزمن‌ کلیه‌
۶. کمردرد
۷. سرطان‌ روده‌ بزرگ‌ یا راست‌ روده‌
۸. نشانگان‌ روده‌ تحریک‌پذیر (کولیت‌ عصبی‌)
۹. ناکافی‌ بودن‌ فیبر در رژیم‌ غذایی‌. فیبر باعث‌ حجیم‌ شدن‌ مدفوع‌ و نگهداری‌ آب‌ در آن‌ می‌شود و به‌ این‌ ترتیب‌ مدفوع‌ نرم‌ و به‌ راحتی‌ دفع‌ می‌شود.

ادامه نوشته

حفظ شادابی پوست در ماه رمضان

به علت مصادف شدن ماه مبارک رمضان با فصل گرما، ممکن است روزه داران دچار علایم گرمازدگی و خشکی پوست شوند.

 برای اینکه بتوانید ماه رمضان را به خوبی سپری کنید و از برکات معنوی روزه گرفتن بدون هیچ‌گونه استرس و یا ناراحتی جسمی مانند ریزش مو ، خشکی پوست یا پوسته پوسته شدن ناخن بهره‌مند شوید، تنها لازم است این چهار نکته را خوب به خاطر بسپارید:

1- برای شاداب ماندن پوست و جلوگیری از خشکی آن، در وعده‌های سحری و افطار به اندازه کافی مایعات، مخصوصا‌ آب بنوشید و از نوشیدن مایعات ادرارآور (مانند چای پُر رنگ) که باعث از دست رفتن آب بدن‌تان می‌شود، به شدت پرهیز کنید.

2- به علت اینکه نظم و حجم غذای دریافتی‌تان در ماه رمضان تغییر می‌کند، به منظور جلوگیری از کم شدن آهن، روی و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی که سبب رشد مناسب مو و ناخن‌هایتان می‌شود، باید در وعده‌های غذایی سحر و افطار، غذایی کامل که همه گروه‌های غذایی را دارد، مصرف کنید؛ مثلا می‌توانید غذاهای پُرکالری‌تر و کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها و سبزیجات را در وعده سحری و غذاهای سبک‌تر مانند لبنیات در کنار سبزیجات و انواع سالاد را در وعده افطارتان بگنجانید.

در ضمن جای میوه هم باید در سفره سحری و افطاری همیشه محفوظ بماند.

3- چون خانم‌ها بیشتر با مشکل کمبود روی، آهن و ... دست به گریبان‌اند، به آنها توصیه می‌کنیم با نظر یک پزشک متخصص، مکمل‌ ویتامین های گروه B یا سایر مکمل‌های مورد نیاز را مصرف کنند تا پس از ماه رمضان دچار مشکل ریزش مو یا شکنندگی ناخن‌ها نشوند.

4- نکته آخر اینکه اگر مشکل پوستی یا ریزش مو دارید و در حال مصرف داروهای خوراکی در فواصل زمانی منظم هستید، به شما توصیه می کنیم برای تغییر ساعات مصرف داروهایتان، حتما به پزشک‌تان مراجعه کنید و هرگز خودسرانه میزان و ساعت مصرف داروی‌تان را جابه‌جا نکنید، زیرا تغییر میزان داروی دریافتی ممکن است عوارض جبران‌ناپذیری را برای پوست و موی شما به همراه داشته باشد.

دکتر امیرهوشنگ احسانی - متخصص پوست و مو

دانستنی‌ های خمیردندان

خمیردندان اجزای مختلفی دارد که هر کدام نقش خاصی ایفا می ‌کنند. مثلا مواد ساینده ی خمیردندان وظیفه برداشتن رسوبات روی دندان‌ ها را به عهده دارند و در واقع تا حدی کار سفیدکنندگی انجام می ‌دهند.

اسانس ‌ها، خمیردندان را خوش‌ بو می ‌کنند و فلوراید، نقش پیشگیری از پوسیدگی دارد. ترکیب و درصد این اجزا در خمیردندان‌ های مختلف، متفاوت است.خمیردندان کودک

مثلا در خمیردندان‌ هایی که به عنوان جرم ‌گیر، یا "خمیردندان مخصوص سیگاری‌ ها" تبلیغ می‌ شوند درصد مواد ساینده بالا است. باید دقت داشت که این بالا بودن مواد ساینده لزوما خوب نیست و در صورت استفاده ی مداوم می ‌تواند موجب آسیب مینای دندان شود. بنابراین از این نوع خمیردندان‌ ها باید هر چند روز یک بار استفاده کرد و در فواصل استفاده از آن ها، از خمیردندان معمولی استفاده کرد.

ضمنا باید توجه داشت که جرم، رسوبی سخت است و اصولا با خمیردندان برداشته نمی ‌شود و برای برداشت آن باید جرم‌ گیری توسط دندانپزشک انجام شود.

خمیردندان‌ های ساینده فقط کمی دندان ‌ها را سفید می ‌کنند.

 

نوع دیگر خمیردندان‌ ها، خمیردندان‌ های ضدحساسیت است که در مواردی که دندان‌ ها به علت سایش یا تحلیل لثه‌ ها دچار حساسیت شده ‌اند (مثلا با مصرف آب سرد دندان‌ ها تیر می ‌کشند) به جای خمیردندان معمولی استفاده می ‌شوند و بعد از مدتی، مثلا دو هفته که از شروع مصرف گذشت، اثر خود را نشان می ‌دهند و حساسیت دندان ‌ها را برطرف کرده یا کاهش می ‌دهند.

استفاده ی دایم از این خمیردندان‌ ها مانعی ندارد.

یک مساله مهم در مورد خمیردندان‌ ها، فلورایددار بودن آن ها است، چرا کهفلوراید نقش اصلی را در پیشگیری از پوسیدگی ایفا می ‌کند. همیشه از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کنید. در واقع دوبار در روز مسواک زدن با خمیردندان حاوی فلوراید، توصیه ی اصلی برای رعایت بهداشت دهان است.

فقط در مورد کودکان باید دقت کنیم تا زمانی که کودک، توانایی بیرون ریختن محتویات دهان را پیدا نکرده است از خمیردندان‌ حاوی فلوراید استفاده نکنیم که این زمان حدود 3 سالگی است.

میزان استفاده از خمیردندان هم به خصوص در کودکان هر بار به اندازه یک نخود است. ضمنا مسواک زدن کودکان زیر هفت سال باید تحت نظارت والدین باشد.

دکتر محمدرضا خامی متخصص دندانپزشکی اجتماعی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران- هفته نامه سلامت

پوسیدگی دندان ریشه در ژنتیکی

ممکن است پوسیدگی دندان ریشه ژنتیکی داشته باشد

پژوهشگران علوم پزشکی در کشور سوئد می‌گویند پوسیدگی دندان‌ها ریشه ژنتیکی دارد و به کمک یک تست بزاق می‌توان احتمال بروز آن را در نوزادان پیش‌بینی کرد.ممکن است پوسیدگی دندان ریشه ژنتیکی داشته باشد

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاری فرانسه ، گروهی از محققان دانشکده دندان‌پزشکی مالمو در جنوب سوئد به این نتیجه رسیده‌اند که دلیل ابتلا به پوسیدگی دندان در افراد مختلف به خصوصیات آنتی‌ژن‌های لوکوسیت‌ انسان (HLA) بستگی دارد.

پیش از این نیز تحقیقات دیگری روشن کرده بود که رابطه‌ای بین برخی خصوصیات HLA و میزان باکتری‌هایی که سبب پوسیدگی می‌شوند وجود دارد.
محققان دانشگاه سوئد در بررسی‌های جدید پس از زیرنظر گرفتن ۹۰۹ کودک از ۳ سالگی متوجه شدند ۵۲۷ نفر آنها زمینه ژنتیکی ابتلا به پوسیدگی را دارند زیر نظر گرفتن این کودکان تا ۱۵ سالگی این رابطه را اثبات کرد.

در حقیقت رابطه بین پوسیدگی دندان و وراثت سوژه‌ای است که از سال‌های دهه ۵۰ مورد بررسی قرار گرفته است.

مصرف نکردن سوسيس و كالباس در سحري

روزه‌داران نوجوان از مصرف سوسيس و كالباس در سحري بپرهيزند

 يك كارشناس تغذيه مركز بهداشت خوزستان گفت: با توجه به مضرات سوسيس و كالباس، به روزه‌داران نوجوان توصيه مي‌شود از مصرف سوسيس و كالباس در وعده سحر مطلقا پرهيز كنند.روزه‌داران نوجوان از مصرف سوسيس و كالباس در سحري بپرهيزند

سيد عبدالصاحب باقري در گفتگو با ايسنا اظهار كرد: تغذيه روزه‌داران نوجوان در هنگام سحر، بايد به صورت يك صبحانه كامل يا يك وعده نهار سبك شامل نشاسته‌ها (برنج و ماكاروني كم چرب) باشد.

وي افزود: در كنار استفاده از غلات و غذاهاي نشاسته‌دار، مصرف غذاهاي آبكي مانند خورش‌هاي غير شيرين نيز مي‌تواند مفيد باشد.

همچنين مصرف ميوه‌هاي آبدار همچون انگور، گيلاس، هندوانه، خربزه و گرمك و سالاد به ويژه به همراه كاهو در وعده‌هاي افطار، شام و سحر توصيه مي‌شود.

باقري تصريح كرد: همچنين بايد از مصرف سس مايونز در وعده سحري پرهيز شود.

وي گفت: با توجه به حجم كم معده نوجوانان در مقايسه با بزرگسالان، روزه‌داران نوجوان از افراط در خوردن سحري جدا خودداري كنند.

سرطان‌ مری‌ ( Esophageal cancer )

مری لوله درازی است بین ستون فقرات و جناغ که در دنباله حلق قرار دارد و معده را با حلق مربوط می سازد ؛ و سرطان آن ، پنجمین سرطان شایع در دنیاست که بیشتر در مردان رخ می دهد . متاسفانه به دلیل تشخیص دیر هنگام سرطان مری ، اکثرا مرگ زا و کشنده است .

سرطان‌ مری‌ ( Esophageal cancer )  عبارت‌ است‌ از رشد بافت‌ سرطانی‌ در مری‌ که‌ در آن‌ سلول‌ها بدون‌ کنترل‌ شروع‌ به‌ تقسیم‌ می‌کنند. سرطان‌هایی‌ که‌ در مری‌ آغاز می‌شوند معمولاً در ۱۳ پایینی‌ مری‌ در جایی‌ که‌ مری‌ در قفسه‌ سینه‌ طی‌ مسیر می‌کند رخ‌ می‌دهند. سرطان‌ مری‌ در افراد بیشتر از ۵۰ سال‌ و در هر دو جنس‌ ایجاد می‌شود اما در مردان‌ شایعتر است‌.سرطان‌ مری‌ ( Esophageal cancer )

این نوع سرطان در کمربندی از آسیا ، شمال ایران ( گرگان ، ترکمن صحرا ، هشتپر ) حول کشورهای چین ، جمهوریهای آسیایی شوروی سابق ، مغولستان – شایعتر است .

سرطان‌ مری‌ عبارت‌ است‌ از رشد بافت‌ سرطانی‌ در مری‌ که‌ در آن‌ سلول‌ها بدون‌ کنترل‌ شروع‌ به‌ تقسیم‌ می‌کنند. سرطان‌هایی‌ که‌ در مری‌ آغاز می‌شوند معمولاً در ۱۳ پایینی‌ مری‌ در جایی‌ که‌ مری‌ در قفسه‌ سینه‌ طی‌ مسیر می‌کند رخ‌ می‌دهند. سرطان‌ مری‌ در افراد بیشتر از ۵۰ سال‌ و در هر دو جنس‌ ایجاد می‌شود اما در مردان‌ شایعتر است‌.

تومورهای مری دو نوع خوش خیم و بدخیم هستند . در شهرهای شمالی ایران به دلیل استفاده مکرر از غذاهای نمک دار برای تمام وعده های ناهار یا شام استعداد و آمادگی بیشتر به سرطان مری را دارند .

●  علل :

گرچه اکثر علل‌  ناشناخته‌ هستند. اما سیگار کشیدن و استعمال سایر فراورده های دخانی ، تریاک کشیدن ، نوشیدن مشروبات الکلی ، نوشیدن چای داغ ، از عوامل بروز این سرطان است . از دیگر عوامل می توان مصرف ماهی دودی ، اغذیه نمک سود مانند کلم شور و خیارشور به مقادیر زیاد در طی سال ، ماهی شور ، ترشی جات ، سموم قارچها ، کمبودهای ویتامینی ، املاح و ترکبیات معدنی و شیمیایی و علل ناشناخته را نام برد .

اکثر سرطان‌های‌ مری‌ از خود مری‌ آغاز می‌شوند، اما در بعضی‌ موارد هم‌، سرطان‌ از جای‌ دیگر به‌ مری‌ گسترش‌ می‌یابد. سرطان‌ مری‌ ارثی‌ نیست‌.

سرطان مری در سیاه‌پوستان شایع‌تر از سفید‌پوستان است. در ایالات متحده حدود شش مورد جدید به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در سال شناخته می‌شود که یک تا دو در‌صد تمام مرگ و میرهای ناشی از بدخیمی‌ها را تشکیل می‌دهد.

در مناطقی از آسیا از استان‌های شمالی چین تا کرانه‌های دریای خزر در ایران شیوع بیماری بیش از ۱۰۰ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است به طوری که ۲۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از بدخیمی در اثر این سرطان است. مناطق یاد شده را اصطلاحاً «کمربند سرطان مری» می‌نامند.

ادامه نوشته

شیرینی خامه ای را کم بخورید

شیرینی خامه ای را کم بخورید

در دسته ‌بندی مواد غذایی ، یک گروه مختص چربی‌ها و شیرینی‌هاست که در اصطلاح به آنها گروه کالری خالص گفته می‌شود. این گروه فقط باعث افزایش دریافت کالری می‌شوند و هیچ ماده مغذی ندارند.
شیرینی خامه ای

حد مصرفی برای این دسته از خوراکی‌ها، تعریف نشده و این به خاطر مضر بودن آنها است، یعنی شما هر چه کمتر از مواد غذایی این گروه استفاده کنید یا اصلا استفاده نکنید، به نفع‌تان خواهد بود.

متاسفانه یا خوشبختانه شیرینی‌های خامه‌ای هم جزو این گروه طبقه‌ بندی شده‌اند.

در کل، خوردن شیرینی‌هایی مانند شیرینی تر باید تنها به جشن‌های خاصی مانند جشن تولد یا عروسی محدود شود، زیرا عوارض مصرف این نوع شیرینی‌ها که سرشار از قند و چربی هستند، به محض خوردن، از دهان شروع می‌شود. در ضمن، با وارد شدن آن به دهان، بلافاصله اسیدیته دهان پایین می‌آید و احتمال پوسیدگی دندان‌ها چند برابر می‌شود.

این عوارض تا رسیدن شیرینی به معده و ایجاد مشکلات ناشی از دریافت کالری اضافی ادامه پیدا می‌کند.

 جالب است بدانید یک ساعت پیاده‌روی تند، نهایت 200 کیلوکالری را می‌سوزاند، در حالی که خوردن تنها 100 گرم شیرینی خامه‌ای می‌تواند 250 کیلوکالری انرژی وارد بدن کند. واقعا خنده‌دار است اگر کسی به خاطر حفظ سلامت بدن یا تناسب اندام‌اش، روزی نیم ساعت ورزش کند و با خوردن یک عدد شیرینی تمام تلاش‌هایش را زیر پا بگذارد.

روغن جامد به کار رفته در تهیه نان این گونه شیرینی‌ها، از دیگر مضرات آن است.
شیرینی خامه ای

با اینکه هر روز به افراد توصیه می‌شود از چربی‌های ترانس‌ (که به وفور در روغن جامد یافت می‌شوند) پرهیز کنند، اما متاسفانه استفاده از روغن‌های جامد در تهیه شیرینی‌ها، بدجوری سلامت مصرف کننده ها را تهدید می‌کند و باعث افزایش LDL (چربی بد خون)، انسداد عروق ، سکته قلبی و بالا رفتن کلسترول خون می‌شود.

 

درباره فسادپذیری شیرینی‌های خامه‌ای نیز باید بگویم که نوعی سم باکتریایی حساس به حرارت وجود دارد که می‌تواند از طریق شیرینی خامه‌ای وارد بدن شود و ایجاد تهوع و استفراغ کند. قدرت این سم وقتی افزایش پیدا می‌کند که وارد بدن افرادی با سیستم ایمنی ضعیف (مانند کودکان و سالمندان) شود. متاسفانه شیرینی‌های آلوده به این سم، تغییر رنگ یا بو نمی‌دهند و همین امر خطر مصرف شیرینی‌های تر را افزایش می‌دهد.

 

به‌علاوه گنجاندن مغزها و کاکائوهای نامرغوب لابه‌لای شیرینی‌های خامه‌ای هم باعث مضرتر شدن آنها شده و به همین خاطر، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که از ساده‌ترین شیرینی‌ها استفاده کنید.

 

از طرف دیگر، در حالی که مصرف انواع میوه در همه حال توصیه می‌شود، اما خوردن شیرینی‌هایی که با قطعات میوه تزیین شده‌اند، ممکن است مضر باشد زیرا اغلب میوه‌ها خوب شسته نشده و کیفیت ندارند.

پس بنابر تمامی دلایل یاد شده، بهتر است شیرینی خامه‌ای را کمتر میل کنید.

دکتر تیرنگ نیستانی - متخصص تغذیه و رژیم درمانی

تاثیر سبزی ها بر کاهش فشار خون بالا

فشار خون بالا مسأله ‌ای است که جمعیت بشری گسترده‌ای را درگیر کرده است. نزدیک به 58 میلیون نفر از مردم ایالات متحده از این بیماری رنج می ‌برند و در ایران نیز شمار زیادی از افراد نه تنها در سنین بالا، بلکه در سنین میانسالی و حتی جوانی با این مشکل دست به گریبان هستند. تاثیر سبزی ها بر کاهش فشار خون بالا

در واقع فشار خون بالا، به صورت افزایش فشار خون در شریان‌ها تعریف می‌ شود و به طور کلی فشار خون 7/11(11 روی 7 میلی ‌متر جیوه) طبیعی تلقی می گردد و مقدار بالاتر از آن (چیزی حدود 9/14 و بالاتر) در بزرگسالان، بالا محسوب شده و باید کنترل شود.

این مشکل از دسته تهدید کننده‌های سلامتی است که در صورت بالا بودن، احتیاج به یک فرآیند طولانی مدت دارد که باید در طول سال های عمر ادامه داده شود.

این فرآیند شامل تغییراتی در رژیم غذایی، ورزش کردن  و کنترل وزن است. وجود رابطه ی بین رژیم غذایی و فشار خون، دارای مفاهیم مهمی برای پیشگیری و درمان پُر فشاری خون است که حتی در صورت نیاز به درمان دارویی نیز باید رعایت شود.البته رعایت رژیم غذایی و مصرف داروها، تنها در صورتی مؤثر است که بیمار به دقت به توصیه‌های پزشک خود عمل کند.

در این زمینه مراقبین بهداشتی باید آگاه باشند که در بسیاری موارد، به ‌ویژه در بیماران مبتلا به پرفشاری خون خفیف، اصلاح رژیم غذایی و شیوه ی زندگی، نیاز به دارو را برطرف می کند یا دوز دارو را کاهش می‌ دهد.

عوامل تغذیه ‌ای که در ایجاد این مشکل مؤثرند، عبارتند از: چاقی، دریافت زیاد سدیم(نمک)، مصرف کم پتاسیم و کلسیم  و منیزیوم .

لازم به ذکر است که در برخی موارد، بیماری‌های کلیوی  یا مشکل غدد درون ریز و... می ‌توانند منجر به پرفشاری خون شوند، ولی در بیش از 90 درصد موارد، علتی برای فشار خون بالا یافت نمی ‌شود که به آن "فشار خون بدون علت" می‌ گویند.

در واقع جنبش رو ‌آوردن به مواد خوراکی برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها، چند سالی است که مورد توجه مجدد قرار گرفته است، اما یافته‌‌های نوین در تأیید آن موجب شده است که دامنه و سرعت این گرایش به طرز شگفت‌‌انگیزی افزایش یابد.

اکنون این رویکرد در بسیاری از نقاط جهان طرفداران بی‌ شماری دارد و تنظیم رژیم غذایی، در جهت کاهش فشار خون بالا، جزئی تفکیک ‌ناپذیر از زندگی افراد مبتلا به این اختلال را تشکیل می ‌دهد.

اگر از مشکلاتی نظیر فشار خون بالا، اختلال در چربی‌های خون، بالا بودن قند  خون، چاقی  و... رنج می ‌برید و تا به حال به ترکیب مواد غذایی که استفاده کرده‌اید، توجه نداشته‌ اید، علت را در همین امر جست ‌‌وجو کنید و به عنوان یک اصل، ابتدا به تهیه ی جدولی بپردازید که نشانگر مواد غذایی باشد که در روز قبل مصرف کرده‌اید (یادآمد 24 ساعته).

سپس با نگاهی به الگوی تغذیه ای سالمی که در پایان به آن خواهیم پرداخت، مشخص کنید که کدام موارد، موارد تخطی شما از یک رژیم غذایی سالم و مناسب بوده است (امیدوارم در این امتحان تجدید نشوید.)


اهداف تغذیه‌ای برای بهبود افراد مبتلا به فشار خون بالا:

1 - کاهش دریافت سدیم  و چربی‌ها

2 - افزایش دریافت پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید

3 - کاهش مصرف دخانیات 

4 - تشویق به رعایت عادات بهداشتی در خوردن غذا و تبعیت از رژیم غذایی متعادل

در واقع ویتامین‌های متعددی نیز وجود دارند که وجود آنها، برای تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق  بسیار کارآمد است. علاوه بر ویتامین‌ها، مواد معدنی و‌  آنتی‌اکسیدان‌ها  و همچنین بیوفلاوونوئیدها نیز در این زمینه نقش دارند که عبارتند از:

ویتامین E ، کولین، منیزیم، سلنیم، بتاکاروتن، ویتامین C  و ... .

بعد از بحث ویتامین‌ها و مواد معدنی، پرداخت جزیی ‌تر به برخی مواد غذایی که از اهمیت ویژه‌‌ای در تعدیل چربی‌ها و فشار خون دارند، خالی از فایده نخواهد بود، زیرا اغلب داروهای فشارخون از طریق غیرمستقیم اثر کرده و غالباً ممکن است عوارض جانبی ناراحت ‌کننده‌ای نظیر سرگیجه،  ناتوانی جنسی، ضعف و خستگی مفرط و بی ‌نظمی ضربان قلب و... ایجاد کنند. در عوض برخی مواد غذایی وجود دارند که می‌‌ توانند بدون ایجاد عوارض جانبی، باعث کاهش فشار خون بالا شوند.

تاثیر سبزی ها بر کاهش فشار خون بالا


کرفس:

دکتر الیوت در جریان پژوهش‌هایی دریافته است که در  کرفس،  ترکیب شیمیایی با نام " فتالید " وجود دارد که روی عضلات نرم رگ‌های خونی اثر کرده و آن را گشاد می ‌کند و از این طریق به شکل مستقیم و ساده در کاهش فشار خون، تأثیر دارد.


پیاز:

 پیاز حاوی ماده‌ای به نام آدنوزین است. در ضمن دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده که در انواع تیره ی آن مقدار بیشتری موجود است.

در اصل پیاز را عامل مؤثری در پایین آوردن کلسترول و فشار خون و کاهش لخته شدن خون  در سرخرگ‌های قلب می ‌دانند که از این لحاظ، تأثیری شبیه به آسپرین دارد.


سیر:

حداقل در هفده آزمایش بالینی نشان داده شده است که سیر  قادر به تعدیل فشار خون است و در اغلب آزمایش‌ها، با خوردن 600 میلی ‌گرم سیر، میزان کاهش فشار خون از 5 تا 10 درجه است.


شنبلیله:

تحقیقات نشان داده است که گرد تخم شنبلیله ی آسیاب شده، کلسترول خون  را پایین می‌ آورد و به دنبال آن، منجر به کاهش فشار خون خواهد شد.

ماده ی ژله ‌ای به نام " گالاکتومان" که از انواع فیبر محلول در آب است، در تخم شنبلیله وجود دارد. این ماده به اسیدهای صفراوی متصل شده و موجب کاهش کلسترول خون، حتی در حد تأثیر داروهای شیمیایی می ‌شود.


تره فرنگی:

تره ‌فرنگی، پیازچه، ترب و... به دلیل دارا بودن فیبرهای غذایی و ویتامین‌های گوناگون نظیر ویتامین‌های گروه B و C ، همچنین گوگرد و موادی نظیر سلولز و ازت خواص ضد عفونی‌ کنندگی داشته و در کنار آن قادر به کاهش فشار و چربی‌های خون هستند.


گوجه فرنگی:

 گوجه فرنگی  دارای ویتامین‌های اساسی مانند ویتامین C، ویتامین A  و... است. لازم است که تمام گوجه فرنگی خورده شود(یعنی پوست، تخم و گوشت آن) تا اثرات مفید آن نمایان شود. در واقع آب گوجه فرنگی "خون گیاهی" نامیده می ‌شود و برای پایین آوردن فشار خون (البته بدون افزودن نمک) از آن استفاده می ‌کنند.


چای سبز:

 چای سبز  سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیاری از جمله: پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و... است.

هر فنجان چای حدود 2/0 میلی‌ گرم فلوئور دارد که در چای سبز از دیگر گونه‌های چای بیشتر است. وجود این مواد مغذی در چای سبز، آن را ماده ی مناسبی برای تعدیل فشار خون کرده است. علاوه بر آن به حفظ سلامت اعصاب و عروق نیز کمک می‌ کند.

آنچه بايد در باره سونا بدانيد

جام جم آنلاين:

در تمامي جهان سونا تفريحي جذاب و پرطرفدار به حساب مي‌آيد. علاقه‌مندان به سونا مي‌گويند كمتر كاري است كه همانند سونا، باعث آرامش جسمي و روحي ما شود.


آنها معتقدند كمتر چيزي مانند سونا آنان را به آرامش مي‌رساند. اما در عين حال بايد دانست اين تفريح مي‌تواند براي برخي از افراد خطرناك محسوب شود و مشكلاتي را ايجاد كند. پس بهتر است قبل از استفاده از سونا، در مورد وضعيت و سلامت خود با پزشك مشورت كنيد.

دلايلي براي استفاده از سونا

شكي نيست كه سونا باعث تغييراتي در عملكرد بدن مي‌شود. به عنوان مثال در عرض چند دقيقه، درجه حرارت پوست مي‌تواند به 40 درجه سانتي‌گراد برسد و ضربان قلب افزايش يابد. اما تاثير اين تغييرات بر سلامتي بدن ما چيست؟

افزايش مقاومت در مقابل بيماري‌ها

با توجه به مطالعاتي كه در 2 كشور فنلاند و آلمان انجام شده، سونا بدن را در حالتي مانند تب قرار مي‌دهد و با اين كار سيستم ايمني بدن را تحريك مي‌كند. در نتيجه، افرادي كه به طور منظم از سونا استفاده مي‌كنند 30 درصد كمتر از سايرين به آنفلوآنزا يا سرماخوردگي دچار مي‌شوند.

سوزاندن كالري بيشتر

با توجه به افزايش ضربان قلب و انجام عمل تعريق، يك جلسه سونا به تنهايي مي‌تواند حدود 300 كالري را بسوزاند.

بهبود استرس و خواب بهتر

علاقه‌مندان به سونا آن را راهي ايده‌آل براي كاهش استرس و بهبود حال روحي خود مي‌دانند. سونا رفتن قبل از خواب نيز باعث مي‌شود كه شما خوابي خوب و آرام را تجربه كنيد.

آرامش و بهبود درد

از آنجا كه سونا باعث افزايش گردش خون مي‌شود، مي‌تواند به تسكين درد كمك شاياني كند.

چه زماني سونا مضر است؟

گروه خاصي از مردم، بويژه افرادي با مشكلات قلبي بايد براي رفتن به سونا بيشتر احتياط كرده و در اين زمينه با پزشك مشورت كنند. به علاوه افرادي كه مبتلا به بيماري‌هاي التهابي هستند، تب دارند يا دچار جراحت شده‌اند نيز نبايد به سونا بروند. همچنين افرادي كه بيماري‌هاي واگيردار دارند بايد از سوناي خصوصي استفاده كنند. بهتر است مدت زماني كه در سونا حضور داريد به ميزان 15 تا 20 دقيقه بيشتر نباشد و پس از بيرون آمدن از سونا 2تا 4 ليوان آب بنوشيد. بلافاصله پس از خوردن غذا و در حالي كه معده پر است نيز نبايد وارد سونا شد.

در ضمن دقت كنيد كه سونا هرگز جاي ورزش را نخواهد گرفت. پس برنامه ورزشي خود را حذف نكنيد.

در ضمن اگر احساس خوبي نداريد به سونا نرفته و زماني كه حس مي‌كنيد حالت‌هايي مانند سرگيجه يا تنگي نفس و نظاير آن به شما دست مي‌دهد، سريع محيط سونا را ترك كنيد.

Sixwise.com ‌